Daedalus Aviation Group

Daedalus, met het hoofdkantoor gevestigd in Tilburg is opgericht in 1993 en is vanaf dat moment wereldwijd werkzaam geweest binnen de Maintenance Repair en Overhaul (MRO) sector. Het bedrijf richt zich met name op het inzetten van on-site support teams voor het uitvoeren van eerste- en tweedelijns onderhoud, component onderhoud, depot onderhoud, modificaties en upgrade programma’s. Daedalus beschikt over een flexibel bestand aan volwaardig gekwalificeerde en gecertificeerde onderhoudstechnici welke allen beschikken over de benodigde security clearances.

Daedalus is ISO 9001:2015 gecertificeerd en compliant met de NATO Allied Quality Assurance Publication (AQAP) 2110 Editie D versie 1.. Binnen de organisatie zijn momenteel circa 100 personen in vaste dienst binnen diverse vakgebieden, zoals vliegtuigplaatwerk, avionica, (hydraulische) systemen en vliegtuigmotoren. Het overgrote deel van onze technici beschikt over minstens 20 jaar ervaring op het gebied van MRO. Dit betreft voor de specifieke disciplines met name het F-16 wapensysteem, maar in toenemende mate ook de Apache AH-64, NH-90, Chinook CH-47 en Cougar AS-532 helicopter.

De ruime ervaring van Daedalus bestaat uit intensieve betrokkenheid bij nagenoeg alle onderhouds- en modificatieprojecten van de Koninklijke Luchtmacht (KLu), zoals Falcon UP / Pacer SLIP, Mid-Life-Update (MLU), Falcon STAR / Pacer AMSTEL, maar ook Lijn Onderhoud en Fase Inspecties (200 en 300 uurs). Daarnaast heeft Daedalus het volledige Falcon UP programma voor de Indonesische Luchtmacht op locatie uitgevoerd en is het bedrijf  momenteel werkzaam in Chili voor de uitvoering van het Falcon STAR / Pacer AMSTEL programma. Verder assisteert Daedalus de Noorse Luchtmacht bij de uitvoering van Lijn Onderhoud en Fase Inspecties op de operationele F-16 vliegvelden aldaar.