On-The-Job Training

 

Naast het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden verzorgt Daedalus ook on-the-job trainingen (OJT) voor (type) opgeleid personeel. In de meeste gevallen worden deze trainingen gecombineerd met de uitvoering van projecten.

Binnen de diverse vliegtuig technische vakgebieden waarin Daedalus personeel te werk stelt, beschikt Daedalus tevens over een aantal zeer ervaren technici die tevens als trainer / instructeur op kunnen treden en zodoende personeel van de klant dat niet, of in te geringe mate, over de kennis beschikt om de uit te voeren werkzaamheden uit te voeren, deze kennis bij te brengen.

Dit concept is reeds met succes toegepast in Chili (zie "Onze Klanten"), waarbij personeel van het onderhoudsbedrijf ENAER tijdens de uitvoering van een intensief modificatieproject, bekend onder de naam "Pacer Amstel", aan een initieel aantal F-16's wordt opgeleid om de rest van de vliegtuigen zelfstandig te kunnen modificeren. De kennis en utivoering wordt hierbij geleidelijk overgedragen; in het specifieke voorbeeld voor Chili voert Daedalus de modificatie uit op het eerste toestel en kijkt de klant (ENAER) mee, op het tweede toestel wordt de modificatie gezamenlijk uitgevoerd en op het derde toestel voert de klant de modificatie zoveel mogelijk zelfstandig uit en kijkt Daedalus ver de schouder mee.

Naast OJT binnen het vliegtuigonderhoud kan Daedalus via haar partners ook opleidingen (zowel klassikaal als OJT) aanbieden op ondersteunend gebied, zoals GSE eindgebruiker, GSE onderhouder, gebruik en beheer van ondersteunende IT systemen, etc.

Verder heeft Daedalus via haar partnernetwerk de mogelijkheid om alle overige opleidingen (inclusief type training) beschikbaar te stellen. Hierbij kan in steeds meer gevallen zelfs gebruik worden gemaakt van een Virtual Maintenance Trainer module, welke vervolgens door de klant kan worden aangeschaft.